Ruimte voor de professional

Ruimte voor de professional

Bij de wet Beroepen op het onderwijs staat de leraar en zijn of haar professionaliteit staat centraal. De wet BIO is vooral gericht op ontwikkelen van de professionaliteit van de leerkracht zelf.

Zo kunt u lezen in de kwaliteitsagenda po van 7 december 2007: Scholen voor morgen (bron: ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen)1:

“De rol van de leraar is cruciaal. Goed onderwijs staat of valt met een handelingsbekwame en goed opgeleide professional met een hoogwaardige pedagogische en didactische kwaliteit. Voor het realiseren van de doelen in deze agenda is leren van elkaar, het verbinden van expertise en het versterken van het vak van leraar belangrijk. Naast goede leraren is ook goed leiderschap nodig. Schoolleiders moeten leraren in staat stellen het beste uit hun leerlingen te halen. Hierbij hoort een missie, en een ambitie gedeeld door leraren en ouders, zodat de school duidelijk en concreet maakt waar zij voor staat. Hierbij hoort ook kwaliteitsbeleid, vorm en inhoud geven aan een ontwikkel- en verbetercultuur, het stellen van prioriteiten, samenhang in het curriculum, goed werkgeverschap en het zorgen voor zo goed mogelijke faciliteiten. “

Lees meer -> Ruimte voor de professional

Dit bericht is geplaatst in Contact. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.