Recensies – VVV

Naast de nuttige informatie en de inspirerende praktijkverhalen is het vooral de onderliggende visie die je aan het denken zet. Je kunt dan maar tot één conclusie komen: hier moeten we werk van maken! – Josje Jaasma, LBBO. Beter Begeleiden, juni 2015.

Lees de volledige recensie >>

Deel 2 gaat concreet in op vier centrale processen: samen veranderen, samen werken, samen leren en samen leiden. In het laatste deel worden deze processen concreet gemaakt voor het HR werkveld. – JSW, 2015.

Lees de volledige recensie >>

Vertrouwen, verbinden en vakmanschap in het onderwijs biedt naast de theorie een interessante afwisseling van interviews, columns, zogenaamde actuele informatie om over na te denken, tips, tools en citaten. Door die afwisseling wordt de inhoud dichter bij de lezer gebracht. Het boek is een aanrader voor elke hr-professional binnen het onderwijs. DRS-magazine, april 2015.

Lees de volledige recensie >>

Lieskamp en Vink schrijven in hun nawoord dat het een flinke uitdaging was om strategisch hr-beleid en onderwijs te verbinden. Toch zijn zij erin geslaagd om veel verschillende theorieën en opvattingen te bundelen in een over het algemeen prettig leesbaar boek. Inspirerend zijn vooral de interviews waarin schoolleiders hun zoektocht naar de ontwikkeling richting een professionele leergemeenschap beschrijven. Bert Peene, Managementboek Magazine.

Lees de volledige recensie >>


Overig
Het boek Vertrouwen, verbinden en vakmanschap in het onderwijs is gebaseerd op Rijnlandse waarden. In tegenstelling tot Angelsaksisch denken, waar vooral het rendementsdenken overheerst. Voor een vergelijking van de drie sociaal-economische modellen gaat u naar de pagina onderzoek >>