Myriam Lieskamp

Foto René Schotanus

Mijn naam is Myriam Lieskamp. Mijn passie is onderwijs, het leren van leerlingen en het prachtige vak: leraar. In mijn werk zoek ik voortdurend naar de verbinding tussen beleid, theorie en de dagelijkse onderwijspraktijk. Ik heb 22 jaar als leraar in het speciaal basisonderwijs gewerkt. Daarna heb ik 10 jaar als trainer/adviseur voor scholen, leraren en schoolleiders bij CN Onderwijs gewerkt. Vervolgens 8 jaar als beleidsadviseur onderwijsinhoud bij CNV Onderwijs. Ik was lid van de SER-commissie Onderwijs en arbeidsmarkt. Daar hebben we gewerkt aan verschillende adviezen over de toekomst van het onderwijs, zoals de toekomst van MBO en toekomstgericht funderend onderwijs.

Ik ben eigenaar van mijn eigen onderwijsadviesbureau. Ik verzorg lezingen, workshops en masterclasses, begeleid leraren, schoolleiders en bestuurders. Mijn focus ligt daarbij op samen zo goed mogelijk onderwijs te realiseren.
Daarnaast schrijf ik boeken over het onderwijs voor uitgeverij Pica. Het ontwikkelen van scholen naar een professionele leergemeenschap is mijn hoofdthema. Daarover gaat het boek: De professionele leergemeenschap in het onderwijs en het boek: Vertrouwen, verbinden en vakmanschap in het onderwijs. Ik ben hoofdredacteur van de boekenserie: Leiderschap in de onderwijspraktijk en eindredacteur van het prachtige boek: Nieuwkomers op school. Het nieuwste boek is: Leren voor morgen.
Wil je meer over mij weten? Bekijk via de onderstaande knop mijn volledige CV.
Kijk ook eens op mijn Twitter of  LinkedIn