Leidinggeven aan professionals

Leidinggeven aan professionals

Het rapport van de commissie Dijsselbloem stelt in hoofdstuk 6 „aanbevelingen‟, dat zowel voor het herstel van het maatschappelijk vertrouwen in het onderwijs als voor het herstel van het vertrouwen vanuit het onderwijs in de overheid, een heldere afbakening van verantwoordelijkheden dringend noodzakelijk is.

De commissie bepleit verder dat de overheid haar verantwoordelijkheid voor het „wat‟ moet hernemen. De overheid stelt vast „wat‟ leerlingen op enig moment in hun schoolloopbaan kennen en kunnen. De wijze waarop is aan de scholen en dus ook aan de professional zelf, het zogenoemde „hoe‟. Deze conclusie sluit aan bij de conclusies vanuit de veranderingstheorieën en organisatiekunde. Michiel Schoemaker geeft in zijn reden „De metamorfose van werkgemeenschappen‟ aan, dat het werken in veel organisaties in deze tijd een metamorfose heeft ondergaan.

Informatie- en communicatietechnologie nemen een belangrijke plaats in de samenleving in. Veranderingen vinden steeds in een hoger tempo plaats. En veranderingen zijn complexer. Tegelijkertijd wordt er een groter beroep gedaan op talenten van de medewerkers en hun verbondenheid aan een organisatie.\

Lees meer -> Leidinggeven aan professionals

Dit bericht is geplaatst in Contact. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.